Algemene

tandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor de algemene tandheelkunde en mondzorg. Hierin vallen de periodieke controles en vervolgbehandelingen die nodig zijn om de mond gezond te houden. In onze praktijk staat persoonlijke zorg, kwaliteit en duurzaamheid centraal.

 

Samen zullen we uw gebit mooi en gezond houden. Op basis van de intake en controles kijken we of er vervolgbehandelingen nodig zijn bij de tandarts, mondhygiënist en/of preventieassistente. 

Wilt u graag werken aan een mooi en gezond gebit? Vult u dan hier het inschrijfformulier in. Wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. 

Mondhygiëne

en preventie

De meeste problemen in de mond kunnen voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Wij raden aan om 2x per jaar naar de mondhygiënist of preventie assistenten te gaan. Regelmatig feedback en ondersteuning draagt bij aan de gezondheid van uw mond.  

 

Voorkom gebitsproblemen en bezoek de tandarts eens in het halfjaar. Heeft u nog geen tandarts? Vult u dan hier het inschrijfformulier in. Wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. 

Wortelkanaal

behandeling

Even een ‘opfrisser’: het bovenste (zichtbare) deel van uw tanden en kiezen noemen we de kroon. Rondom en onder de kroon zit het tandvlees en natuurlijk het kaakbot waarin één of meerdere tandwortels zitten. Daarbinnen loopt een wortelkanaal waarin zich de zenuwen en bloedvaten bevinden.

 

Lees verder... 

Bekijk hier een filmpje over de behandeling.

Implantaten

Een tand implantaat bestaat uit een schroef die als kunstmatige wortel uw oorspronkelijke tandwortel vervangt. Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd zodat deze kan dienen als houvast voor kronen, bruggen of een andere prothese. Implantaten worden van titanium gemaakt wat goed word geaccepteerd door ons lichaam. Na verloop van tijd zal het kaakbot om het implantaat heen groeien. Natuurlijk maken we bij Tandartspraktijk Spoorstraat gebruik van de nieuwste technieken die de behandeling pijnloos en efficiënt maken.

Lees verder...

Klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op implantaten (kunstwortels). Het is gemakkelijk in- en uit te nemen en zit stevig in de mond. Een klikgebit is een goede oplossing voor oudere mensen waarbij de kaak door de jaren heen is gaan slinken. Een normaal kunstgebit heeft namelijk bij geslonken kaken minder houvast. Een klikgebit zorgt ervoor dat u weer zonder problemen kunt glimlachen, praten en eten. 

 

Wilt u weten of een klikgebit mogelijk is en/of wenst u meer informatie over kunstgebitten. Vult u dan hier het inschrijfformulier in. Wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. 

Kunstgebit

Het kunstgebit kan je onderverdelen in 2 verschillende protheses. De volledige prothese en de partiële prothese. Een uitneembare prothese (kunstgebit) is een van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden.

 

Lees verder...

Kroon- en brugwerk

Kronen worden geïndiceerd bij afgebroken tanden/kiezen of bij grote gaatjes. Het is dan niet meer mogelijk om een vulling of facing te plaatsen. Een indirect vervaardigde kroon is dan de oplossing. Meestal zijn de kronen gemaakt van porselein.

Lees verder...

Facings

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

 

Lees verder...

Tanden bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is groot. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je mond. 

Lees verder...

Tandarts praktijk

Spoorstraat

Ons adres

Noordelijke spoorstraat 8
6711 NJ Ede 
0318 612450 
info@tandartspraktijk-spoorstraat.nl 

Gecertificeerde tandarts

Praktijk uren

Maandag;        08:00 - 17:00

Dinsdag:          08:00 - 17:00

Woensdag:     08:00 - 17:00

Donderdag:    08:00 - 14:00 (telefonisch bereikbaar tot 17:00)

Vrijdag:            08:00 - 12:00 (telefonisch bereikbaar tot 17:00)

Zaterdag:        Gesloten

Zondag:           Gesloten

Neem contact op

Tandartspraktijk Spoorstraat 2020