Implantaten en Tandartspraktijk Spoorstraat

Tandartspraktijk Spoorstraat is ervaren op gebied van tand implantaten. Met behulp van implantaten kunnen wij bij verlies van uw tanden of kiezen uw gebit herstellen voor esthetische of cosmetische doeleinden. Onze praktijk in Ede bevind zich in een rustige natuurlijke omgeving waar er alle tijd en aandacht is voor uw behandeling.

Wat zijn implantaten?

Een tand implantaat gebruikt men als een kunstmatige wortel die uw eigen tandwortel vervangt. Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd zodat deze kan dienen als houvast voor kronen, bruggen of een andere prothese. Implantaten worden van titanium gemaakt en dit is een materiaal wat goed word geaccepteerd door ons lichaam. Het titanium implantaat wordt in het kaakbot geschroefd en uiteindelijk zal het kaakbot ook om het implantaat heen groeien.

Implantaten worden al sinds mensenheugenis gebruikt. In het oude China werd tot ver voor Christus maakte men al gebruik van tand implantaten in de vorm van stukjes bamboe. In het oude Egypte werden stukjes ivoor gebruikt en soms zelfs menselijke tanden. Natuurlijk maken we bij Tandartspraktijk Spoorstraat gebruik van de nieuwste technieken welke de behandeling pijnloos en efficiënt maken.

Hoe gaat de implantaat behandeling in zijn werk?

De behandeling met een implantaat gaat in 5 stappen . Eerst is er een intake gesprek. De behandeling zelf gaat in 2 fases waar een rustfase tussenzit. Als alle stappen zijn gevolgd zal er nog een eindcontrole plaatsvinden. Tandartspraktijk Spoorstraat houd zich aan de wettelijke voorschriften van de implantaat behandeling.

Intakegesprek implantaten

Stap 1 is het maken van een behandelplan. Er wordt eerst onderzocht wat de gezondheid is van uw gebit en de sterkte van uw kaakbot. Ook wordt er een röntgenfoto gemaakt om te kijken of uw kaakbot wel geschikt is. Het mag namelijk niet te smal zijn want anders past het implantaat niet. We willen ook weten wat voor medicatie u gebruikt en hiervoor dient u een medische vragenlijst in te vullen.

Plaatsen van implantaten

Na het onderzoek komt er een behandelplan. Het meeste werk zit in de voorbereiding want het zetten van een implantaat duurt niet lang. U wordt eerst verdoofd en als de verdoving werkt wordt er een klein sneetje gemaakt in uw tandvlees. Zo wordt het kaakbot blootgelegd en kan er een opening worden geboord in het kaakbot.. Hier wordt dan het tand implantaat ingeschroefd. We gebruiken verschillende maten implantaten. Dit is afhankelijk van uw gebit. Als het implantaat succesvol is geplaatst wordt er een soort kapje opgeplaatst om het genezingsproces te versnellen.

Plaatsen van het opzetstuk (prothese)

De prothese kan geplaatst worden als het implantaat goed is ingegroeid. Een prothese is een opzetstuk. Afhankelijk van uw gebitssituatie kan dit een brug of kroon zijn. In sommige gevallen gebruiken we de implantaten als houvast voor een heel of gedeeltelijk kunstgebit. Het genezende vliesje n het tijdelijke opzetstuk worden verwijderd. Meestal kan met 1 of 2 implantaten dit in 1 behandeling. Voor protheses en/of meerdere implantaten moeten er soms meerdere behandelingen plaatsvinden.

Eindcontrole implantaten behandeling

Na 1 jaar is het gebruikelijk om een controle uit te voeren. Er wordt weer een röntgenfoto gemaakt om te zijn of het kaakbot niet scheef is gegroeid en dat het implantaat nog steeds recht zit. We kijken ook of uw gebitsfunctie nog correct werkt met het tand implantaat. Tot slot wordt er een hygiene check gedaan rondom de behandelplek om te kijken of uw gebit niet onder de behandeling geleden heeft.

Implantaten. Kosten en vergoeding

De prijzen van een implantaat verschillen nogal. Zowel de behandelende arts, de kwaliteit en de garantie wegen mee in de prijs. Een tand implantaat heeft een bepaalde levensduur en garantie die meegegeven worden. Tandartspraktijk Spoorstraat biedt haar patiënten een behandelplan wat bij het budget van de patiënt past. Wij werken wel met kwaliteit implantaten en alleen met Europees goedgekeurde materialen.

Tandartspraktijk Spoorstraat Ede is ook onderdeel van het concept implantaten offerte. U kunt hier meerdere offertes opvragen zodat u altijd de scherpste prijs krijgt voor de kwaliteit die bij u past. Wij proberen zo een zo groot mogelijk publiek te bereiken om patiënten een passende oplossing te kunnen bieden.

U kunt hier een volledig overzicht vinden van de dekking voor tand implantaten voort de verschillende verzekeraars. Wilt u meer weten over de behandelprocedure voor implantaten bij tandarts Spoorstraat in Ede? U bent altijd welkom voor een gratis intakegesprek. Ook als u nog geen patiënt bent.

Call Now Button